miercuri, 31 august 2011

Filme pe care vreau sa le vad ...

     Din punct de vedere cinematografic se anunta o toamna plina , o toamna cu filme pentru toate gusturile ...
     Poate cel mai ateptat film al toamnei , film care se bucura de o promovare fara precedent in Romania este deja celebrul "PINA" al lui Wim Wenders , film ce se bucura de o promovare excesiva facuta de personalitati indragite de public , personalitati ce au vrut sa fie alaturi de ceea ce este socotit de marea majoritate a criticilor ca fiind fenomnenul cinematografic al anului . Astfel timp de o lună, în fiecare săptămână vor fi lansate clipuri cu personalităţi care excelează în domenii diferite şi care vor recomandă  PINA. Testimonialele vor putea fi vazute pe www.paradafilm.ro cat si pe site-urile de socializare .
      Tu ce faci din 9 septembrie ?




      Un alt film la care eu personal vreau sa merg este "Midnight in Paris"al lui Woody Allen . Filmul este o comedie ce insereaza fantasticul , ceea ce face ca naivul sa fie mai usor de receptat . Chiar daca nu sunteti fani ai lui Woody Allen , filmul are cateva atuuri ce il pot pune pe lista voastra cu filme ce trebuie vazute in acest inceput de toamna , ca de exemplu Parisul care ni se arata intr-un fel atrăgător pentru oricine l-a vizitat sau vrea să-l viziteze. Iar Owen Wilson, actorul din rolul principal e un “personaj oarecare”, în care se poate regăsi oricine.




       Pe lista mea cu filme ce vreau sa le vad se numara si "Life in day"  . Filmul este de fapt un documentar ce isi doreste sa arate ce inseamana sa fii in viata pe pamant .Pe 24 iulie 2010
 , YouTube a propus oamenilor din intreaga lume sa trimita clipuri cu un moment care i-a impresionat in aceea zi . S-au strans 4500 de ore de filme din 192 de tari , aproximativ 80000 de filmulete create in diferite stiluri . Mesajul filmului ete unul simplu , dar real " Suntem aici!" Poate ca cea mai buna recomandare ce poate fi facuta filmului sunt cuvintele regizorului Kevin McDonald : "Cred ca in esenta oamenii vor sa spuna fundamental ca suntem toti la fel."
                                           
                                         

     Si pentru ca imi plac filmele vesele , urmatorul film din lista mea este filmul ... hai sa o luam altfel ... in copilarie cati dintre noi nu am fost fascinati de acei omuleti albastri :P
    Da , v-ati prins , este vorba de "Smurfs" al lui Raja Gosnell . Ei bine omuletii albastri se intorc de aceasta data pe marile ecrane ( 3D ) in momentul in care vrăjitorul cel rău Gargamel îi alungă pe Ştrumpfi din satul lor, ei sunt aruncaţi printr-un portal magic tocmai în lumea noastră, aterizând în inima New York-ului, chiar în Central Park. Renumiţii pitici albaştri, care au devenit captivi în marea metropolă poreclită the Big Apple, trebuie să-şi găsească urgent drumul spre satul lor, înainte ca vrăjitorul Gargamel să le dea de urmă.
    Filmul se bucura de o distributie impresionanta din care fac parte printre altii  Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Sofia Vergara şi Hank Azaria în rolul lui Gargamel.
                                           

    

       Era sa uit de un alt film , tot un documetar , pe care vreau sa il vad in aceasta toamna . Este vorba despre filmul "Two of us"al lui Claudiu Mitcu , film ce a avut premiera la "Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul" .Netinand cont de prejudecati sau intoleranta , filmul priveste viata lui Cristi si George , doi tineri romani , care nu au alta vina decat ca traiesc o poveste de dragoste .. Desi homosexualitatea nu mai este incriminata de lege, asa cum a fost pana in anul 2001, persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transgender) inca infrunta, zi de zi, un nivel crescut de intoleranta si discriminare, situatie care nu face decat sa ingradeasca drepturile si libertatile acestora in societatea romaneasca actuala. Subiectul este netratat in Romania, acest film fiind primul care prezinta viata cotidiana a unui cuplu de homosexuali.

                                    

   
   Aceasta este o lista scurta cu filme ce ,mi le-am propus a le vedea la acest inceput de toamna . Daca voi aveti si alte sugestii nu ezitati sa mi le aduceti la cunostinta . In cazul in care vre-unul din filme v-a trezit interesul va doresc vizionare placuta .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spune NU drogurilor!

7 Seri Bucuresti

Metropotam

Adopta un catelus